Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Lavaššist tšipsid mehhiko kastmega

Külmad suupisted

Lavaššist tšipsid mehhiko kastmega

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui suur tšipsiisu peale tuleb, ei pea ostma poest rasva- ja soolarikkaid ebatervislikke kartulikrõpse, vaid võib need ise teha lavašist, kartulitest, rukkileivast jne. Mehhiko kaste sobib hästi nii krõpsude kui ka köögiviljade dipikastmeks, aga ka isetehtud hamburgerite vahele.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
3 kuni 4 tk Kartul
1 tk Lavašš (õhuke)
Õli
Aroomisool
Pune (kuivatatud)
MEHHIKO KASTE
Hapukoor või
2 dl Maitsestamata jogurt
1 tl Paprikapulber
1 tl Pune (kuivatatud)
1 sl Sidrunimahl
2 sl (kuhjaga) Tomatisalsa
Sool
Must pipar
Sega kokku kastmeained ja jäta kaste vähemalt 15 minutiks külmkappi maitsestuma. Lõika kartulid hästi õhukesteks viiludeks. Laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri õliga ning puista peale veidi soola ja punet. Küpseta ahjus 225 kraadi juures 2–3 minutit, kuni kartulid on krõbedad, aga mitte veel pruunid. Lõika lavašš väikesteks kolmnurkadeks. Laota samuti küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, määri õliga ning puista peale aroomisoola ja punet. Küpseta 225 kraadi juures 4–5 minutit või kuni need on krõbedad. Serveeri tšipse külmikust võetud kastmega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes