Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Marineeritud küüslaugud

Külmad suupisted

Marineeritud küüslaugud

Joel Kannimäe Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Joel Kannimäe
Mine kindla peale ka turule ja aiamaale – kõike head ja paremat, mida sealt leiad, saab edukalt säilitada talveks. Koori eneselt veidigi mugavust, mis sunnib ostma tööstuslikke aedviljakonserve, ning saad üllatuse osaliseks – sa oskad valmistada maailma kõige maitsvamaid ja nägusamaid hoidiseid! 
40-60 min
Taimetoitlastele
Kiudainerikas
Retsept
Küüslauk
Iisop
Piparmünt
Paprika
MARINAAD
Rapsiõli
Õunaäädikas
Sool
Suhkur
Must pipar
Joel Kannimäe marineeris küüslauke Oma Maitse jaoks nõnda:
“Koorisin küüslauguküüned, tõin aiast suure kimbu iisopit ja piparmünti. Hakkisin ürdid ja puistasin vaheldumisi küüslaukudega purkidesse. Naljaviluks panin seltsiks ka tükikese värsket paprikat. Peale valasin kuuma marinaadi rapsiõlist, õunaäädikast, soolast, suhkrust ja mustast piprast. Äädikat ja maitseaineid panin nii palju, et sai maitse järgi magushapu.
Purgikaaned võtsin köögitangidega keeva vee seest ning puhast rätti kasutades keerasin purgid kohe kinni. Kinnised purgid asetasin keedupotti pistetud metallrestile-kuumaalusele. Täitsin poti kraanikuuma veega sellises ulatuses, et vesi ulatus paar sentimeetrit üle purkide, ja seejärel kuumutasin vee peaaegu keemiseni.
Siis keerasin tule gaasipliidil hästi tasaseks, nii et vesi vaevu-vaevu võbeles, ja hoidsin purke sellisena umbes tunnikese. Seejärel tõstsin hodisepurgid kuumast veest köögilauale rätiku peale. Marineeritud küüslaugud on proovimiskõlblikud mõne nädala pärast.”

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes