Suupisted  » Külmad suupisted

Röstitud kikerherned

Keskmine hinne: 2.97 Allikas: Maitsev Autor: Mari-Liis Ilover
Sõltuvust tekitav näks, mille järele haaravat kätt tuleb korduvalt korrale kutsuda.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 4 portsjonit
1. Vala kikerherned purgist sõelale, loputa jooksva vee all. Patsuta õrnalt majapidamispaberi vahel kuivaks. Vala kaussi. Lisa õli, sool ja maitseained, sega läbi. Maitse, kas vürtse on parasjagu.

2. Laota kikerherned ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti 200 kraadi juures 30 minutit. Poole küpsemise peal sega.


Nippe!
* Proovi maitseainetena ka tavalist või suitsumaitselist paprikapulbrit, küüslaugupulbrit või küüslaugusoola (kasuta kindlasti naturaalset, maitsetugevdajata küüslaugusoola), tšillipulbrit, ingveripulbrit või vürtsisegusid.
* Poole tunniga küpsevad kikerherned pähklikõvadusega näksideks. Kui soovid krõbedamaid kikerherneid,
rösti 45 minutit. Selle ajaga lähevad nad ka tumedamaks. Sega iga 15 minuti järel.
* Seistes kikerherneste krõbedus mõnevõrra taandub. Sestap on otstarbekas röstida neid korraga purgikaupa. See kogus kaob laualt kiiresti!
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Redone 22.aug 2014 10:01
uhh kui tulised (vürtsised) said! Ma ei arvanud, et nad nii pisikeseks lähevad, pisikesed ja üsna al dente ja hot hot hot. Üsna huvitav ja omapärane snäkk.
1