Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Röstitud kikerherned

Külmad suupisted

Röstitud kikerherned

Mari-Liis Ilover Maitsev
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Sõltuvust tekitav näks, mille järele haaravat kätt tuleb korduvalt korrale kutsuda.

20-40 min

Retsept
portsjonile
400 g Kikerherned (konserv)
1 sl Oliiviõli
0.5 tl Sool
1 tl Garam masala maitseainesegu
1 tl Jahvatatud vürtsköömen
0.5 tl Kurkum
0.5 tl Cayenne'i pipar
1. Vala kikerherned purgist sõelale, loputa jooksva vee all. Patsuta õrnalt majapidamispaberi vahel kuivaks. Vala kaussi. Lisa õli, sool ja maitseained, sega läbi. Maitse, kas vürtse on parasjagu.

2. Laota kikerherned ühe kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Rösti 200 kraadi juures 30 minutit. Poole küpsemise peal sega.


Nippe!
* Proovi maitseainetena ka tavalist või suitsumaitselist paprikapulbrit, küüslaugupulbrit või küüslaugusoola (kasuta kindlasti naturaalset, maitsetugevdajata küüslaugusoola), tšillipulbrit, ingveripulbrit või vürtsisegusid.
* Poole tunniga küpsevad kikerherned pähklikõvadusega näksideks. Kui soovid krõbedamaid kikerherneid,
rösti 45 minutit. Selle ajaga lähevad nad ka tumedamaks. Sega iga 15 minuti järel.
* Seistes kikerherneste krõbedus mõnevõrra taandub. Sestap on otstarbekas röstida neid korraga purgikaupa. See kogus kaob laualt kiiresti!

KOMMENTAARID

Redone 22.aug 2014 10:01
uhh kui tulised (vürtsised) said! Ma ei arvanud, et nad nii pisikeseks lähevad, pisikesed ja üsna al dente ja hot hot hot. Üsna huvitav ja omapärane snäkk.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool