Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Hummus Bi Tahini

Vahemere maades pannakse hummus lauale eelroana või suupistena kas toorete köögiviljade dippimiseks või lauasaiale määrimiseks. Hästi sobib hummus ka keedetud munade täitmiseks. Läänemaailmas on hummusest saanud trendikas piduroog, mis tavaliselt tuuakse lauale dipikastmena koos pita- või naanleivaga. NB! Samal põhimõttel võib pasteeditaolist määret valmistada ka punastest või valgetest ubadest.
Retsept
400 g purk kikerherneid
50 g seesamiseemneid
1,5 dl oliiviõli
2 purustatud küüslauguküünt
2 sl sidrunimahla
soola
purustatud musta pipart
Cayenne’i pipart
Rösti seesamiseemneid kuival pannil 2–3 minutit väga madalal kuumusel, jahvata kohvimasinas peeneks või kasuta peenestamiseks uhmrit. Töötle kurnatud, hoolikalt loputatud ja seejärel veel kord nõrutatud kikerherned köögikombainis või kannmikseris püreeks, lisa õli, küüslauk, seesamijahu ja maitseaineid, töötle ühtlaseks pastaks.

KOMMENTAARID

Catarin 09.aug 2010 20:54
Ise panen veidike vähem õli, aga muidu väga maitsev!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes