Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Marineeritud riisikad

Külmad suupisted

Marineeritud riisikad

Soome
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Arne Kilk
Vürtsikad marineeritud riisikad.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
1 l värsked riisikad
3 dl vesi
1 dl Äädikas
2 sl suhkur
7 tera Must pipar
1 tk Kaneelikoor
5 tera Vürts
1 leht Loorber
2 tl Estragon (kuivatatud)
1 sl taimeõli
mädarõigast
2 spl Sool
Kupatada riisikad ja viimaks lasta tugevalt soolaga maitsestatud vees keema. Riisuda vaht ning keeta mõni minut. Seejärel seened kurnata.
Valmistada marinaad. Äädikas lisada kõige viimasena, kui vedelik on jõudnud juba keeda ning omandanud maitse. Seened panna kaanega suletavasse puhtasse klaaspurki, valada peale kuum marinaad. Purkidesse lisada veidi mädarõigast, see hoiab ära hallituse tekke. Marinaad säilib terve aasta, kuni uute seenteni.
NB! Retsepti Soome päritolu tõttu eeldatakse, et äädikas on 9%-ne. Eesti 30% äädika puhul tuleks seega kogust vähendada ca 3 korda.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree