Uudiskiri Instagram Facebook
 
Külmad suupisted

Punase tomati marmelaad

Külmad suupisted

Punase tomati marmelaad

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kui tomatite söömisest isu täis, tasuks neist keeta marmelaadi. See on oivaline lisand erinevatele juustudele kas koos küpsiste või tumeda rukkinäkileivaga.

40-60 min

40 minutit

Retsept
portsjonile
750 g Tomat
1 tk sidruni mahl ja riivitud koor
1 kg moosisuhkur
SOOVI KORRAL
1 dl kooritud mandlid
Koori tomatid. Kõige lihtsam on seda teha, kui lõikad tomati koorele risti ja kastad tomati korraks keeva vette – siis eemaldub nahk noaga tõmmates kergesti. Lõika ära ka varrekoht ja tükelda siis tomatid. Sega paksupõhjalises kastrulis sidrunikoore ja -mahlaga ning kuumuta keemiseni. Lisa moosisuhkur, sega ja keeda 10 minutit. Kui soovid lisada mandlid, tee seda nüüd ja kuumuta veel korra läbi. Eemalda tekkinud vaht ja jaga marmelaad kuumadesse purkidesse. Lase 30 minutit jahtuda, sule õhukindlalt ja säilita jahedas.

Kogustest valmib 1 liiter marmelaadi.

KOMMENTAARID

maamoor 03.sept 2009 16:28
Seda moosi tegi ka minu vanaema ja välja tuli see alati imehea.
suuzi1968 30.aug 2009 18:59
Vanaema keetis ikka tomatimoosi,eriti härjasüdametest-need ju ssuured ja vähe seemneid.Seemneid ei armastanud kodunduskoolis käinud proua hoopiski!alati võttis välja.Kes proovis tomatimoosi,arvas olevat punased ja valged sõstrad!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes