Suupisted  » Soojad suupisted

Aromaatsed lambalihapallid

Keskmine hinne: 4.25 Allikas: Nigella retseptid Autor: Nigella Lawson
Kokasaate "Nigella retseptid: eksootiline õhtu" retsept.
Pane lambahakkliha kaussi ja lisa talisibul. Raputa peale maitseained, sool ja manna ning lisa segades ka muna. Sega kõik korralikult kätega läbi, kata nõu kilega ja pane pooleks tunniks külmkappi.
Kata ahjuplaat kilega ja võta väike teelusikatäis lihapallisegu. Rulli pall peos valmis ja aseta kilega kaetud plaadile. Loputa oma sõrmi külmaveekausis, et need liiga kleepuvaks ei muutuks.
Kui pallid on valmis meisterdatud, kuumuta pannil umbes sentimeetrine kiht õli. Kata teine ahjuplaat majapidamispaberiga. Kui õli on kuum, hakka lihapalle praadima, jättes pallide vahele piisavalt ruumi. Prae mõlemalt poolt umbes minut või kuni pallid on üleni kuldpruunid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
lilli 13.veeb 2013 16:38
ei saa aru, mis máng nende ahjuplaatide, kilede ja kypsetuspaberitega káib? Ahju midagi ei jöua, saan öigesti aru?
NurrMarta 24.juuli 2010 11:54
Adminnidele parandamiseks! Nõustun Mairega. Ja köömnete asemel on vürtsköömned! Maitsevahe on vääääga suur.
Maire 23.juuli 2010 09:36
Originaalretseptis on mitte sibul, vaid suvisibul (scallions), mis koosneb peamiselt rohelistest vartest. Mugulsibul jääks nii lühikese praadimisajaga tooreks ega maitse kaugeltki igaühele.
Maadz 29.aug 2009 09:34
Proovisin teha. Väga- väga maitsvad. Edaspidi teengi lihapalle vaid selle retsepti järgi. Kerge teha ja küpsevad ülikiiresti. Õli vaid ei lisanud nii palju, sest siis kippusid lihapallid hoopis keema mitte praadima.
1