Suupisted  » Soojad suupisted

Seenekeerud

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Eesti Naine Autor: Maru
Alati pole nii palju aega, et korralikke seenepirukaid vormida. Nii saab abi magusate kaneelikeerdude mõttest. Ainult et kaneeli asemel on seened, juust ja maitseroheline.
Valmistusaeg: 20-40 min

+ taiona kerkimiseks 1- 2 tundi

Sulata pärm suhkruga, vala peale soe piim, sulavõi ning sega läbi. Lisa järk-järgult jahu ning sõtku elastne tainas. Jäta kaetult kerkima, kuni tainas on kahekordne.
Samal ajal kui tainas kerkib, puhasta seened. Keerdudesse võib keerata mis tahes seeni – puravikke, kukeseeni, pilvikuid, riisikaid ja tatikaid. Kõikse uhkem muidugi, kui esindatud on erinevad tegelased. Peaasi, et kõik oleksid kupatamist mitte vajavad seened – siis saab korraga pannile panna. Haki seened, prae pannil võis ning maitsesta soola, pipra ning rohke maitserohelisega.
Rulli tainas jahusel laual. Sulata või, aja see tainal laiali ning laota ühtlaselt seenetükid. Riivi juust ja puista samuti tainale. Natukene muskaatpähklit ning rohkelt hakitud maitserohelist ning rulli kõik keerdu. Lõika noaga 1,5 cm paksused keeru-viilud, aseta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, määri klopitud munaga ning küpseta 200 ºC juures 25 minutit või kuni keerud on pealt kuldpruunid.
Kogus 25 tükki.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Monika 14.aug 2012 11:17
Jahu on sellise vedelikukoguse kohta vähe, praegu just tegin ja ilmselgelt vedel. Panin 10 dl jahu. Ja siis kloppisin taigent. Vaatame, mis peale kerkimist juhtub.
1