Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad suupisted

Friteeritud suvikõrvits

Soojad suupisted

Friteeritud suvikõrvits

Helen Maire Suitsu
PrindiSoovita sõbrale
Köögiviljaroog. Serveeri kohe kas liharoa lisandi või omaette einena.
Retsept
500 g suvikõrvitsat
2 dl jahu
vett
0,5 tl soola
jämedalt jahvatatud pipart
friteerimisõli
Lõika väikesed suvikõrvitsad 5 cm pikkusteks juppideks, seejärel 1 cm paksusteks viiludeks.
Mõõda jahu kaanega purki, lisa pipar ja sool ning umbes 1,5 dl vett. Sule purk kaanega ja raputa, kuni tekib ühtlane taigen, mis peaks olema vedela majoneesi paksune. Kasta kõrvitsatükid taignasse ja tõsta ühe kihina 180 kraadini (niiske kahvel tekitab ägeda särina!) kuumutatud õlisse. Keeda, kuni tainas on krõbe ja pruun, tõsta siis vahukulbiga välja.

KOMMENTAARID

tsonn 04.jaan 2006 23:57
Suvikõrvitsat tasuks tempida enne natuke sidrunimahlaga,pipra ja soolaga-tuleb vingem.
Nona 07.nov 2005 14:17
lisasin soola-piprale veel paprikapulbrit, mis andis värvi ja tugevamat maitset.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes