Uudiskiri Instagram Facebook
 
Soojad suupisted

Porru-juustukorvikesed

Soojad suupisted

Porru-juustukorvikesed

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Korvikeste põhiline koostisosa on muretainas. Täidise võib panna igaüks oma soovi kohase, siin on antud porru-juustutäidis.
Retsept
TAINAS:
300 g nisujahu
150 g võid
soola
4-6 sl vett
1 väike muna
jahu taina rullimiseks
TÄIDIS:
150 g porrulauku peente ribadena
soola
50 g läbikasvanud sealiha ribadena
125 ml beshamellkastet
2 sl riivitud Emmentali juustu
2 sl vahukoort
u 60 g Emmentali juustu
Taina valmistamiseks sega kokku jahu, või, sool, vesi ja muna. Valmis tainas keera fooliumisse ja jäta u 1 tunniks külmkappi seisma. Seejärel rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ja suru vormidesse. Küpseta eelsoojendatud ahjus 225 kraadi juures(gaasipliidil 4.jaotus) u 10 minutit.
Lase jahtuda. 
Porruribad keeda väheses soolaga maitsestatud vees, kurna. Lihatükid prae pannil krõbedaks.
Soojenda bešamellkaste, sega hulka riivitud juust, vahukoor, porru ja liha. Täida korvikesed juustuviilude ja porruseguga. Küpseta 225 kraadi juures(gaasipliidil 4. jaotus) ahju alumisel siinil, kuni korvikeste pind on kuldpruun.
 

Uued retseptid

Metsaste maitsetega lambakarree

Jõulud ja uusaasta
Metsaste maitsetega lambakarree