Leibjuust

  • Leibjuust on pärit Lapi köögist, kus seda on valmistatud juba umbes 200 aastat. Algselt valmistati leibjuustu põhjapõdrapiimast, nüüd lehmapiimast. Leibjuust on üks väheseid juuste, mida valmistamise käigus küpsetatakse ja mis toidu kuumutamisel ei sula. Lapimaal pannakse leibjuustu kohvi sisse - esimene tass kohvi juuakse niisama, siis valatakse juustule uus kohvi ja see juuakse-süüakse koos pehmenenud leibjuustu tükikestega. Leibjuustu on Eestis müüdi ka Ahja juustu nime all. Hetkel toodab leibjuustu nt Kavastu Meierei. veel hiljuti Eestis Ahja juustu nime all, aga hetkel vist kahjuks enam ei toodeta. Samuti müüakse Soomes valmistatud leibjuustu (leipäjuusto).
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa