Lavash

Õhuke ja pehme Armeenia päritoluga lameleib, mida meil müüakse riidetüki kombel kokkulapatua kilepakendis. Mõnikord on müügil ka õhukese pätsi kujuline, samuti lavashi nime kandev leib, kuid kõik alljärgnev käib just õhukese lavashi kohta.
Lavashitaolist leiba tuntakse ka Vahemere idapoolsetes regioonides, Iraanis ja teisteski Kaukaasia riikides.
Lavashi küpsetatakse maa sisse ehitatud saviahjus, mille nimeks on tannur. Niihästi nimetus kui ka ahi ja selle kasutamine sarnanevad Põhja-India tandoori ja selles küpsetatavate leibadega. 
Oma koduregioonis süüakse lavashi nagu leiba, kuid lavashshvõib täita ka söögiriista rolli, kui sellega ammutatakse sööginõust hautisi. Sageli keeratakse lavashsh ümber vürtsikate toiduainete nende mugavamaks suhu toimetamiseks. Meiegi võiksime lavashshi pruukida moekate räppide ja rullide ümbrisena, asendamaks kalleid tortiljasid.
  

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa