Spargelkapsas

ingl.k: BROCCOLI
ladina k: [Brassica oleracea var.italica L.]

  • Spargelkapsa õisik sarnaneb lillkapsa õisikuga, kuid lillkapsaga võrreldes on tal eeliseid, sisaldab rohkem valku,süsivesikuid ja vitamiine ning sobib paremini konserveerimiseks.
  • Toiduks tarvitatakse õisikut koos lihakate, sparglit meenutavate õievartega. Spargelkapsa õisikuid pese nagu lillkapsaõisikuid 10-20 minutit soola- või äädikalahusesse. Spargelkapsas närbub kiiresti, sellepärast on soovitatav tarvitada teda võimalikult kiiresti pärast koristamist. Noori varsi ei ole vaja koorida, kuid juba puitunud varsi kooritakse nagu rabarbereid. Spargelkapsaõisi keeda tervelt soolaga maitsestatud keevas vees pehmeks või poolpehmeks ja tükelda siis vastavalt retseptis ettenähtud viisil. Kuna lillkapsas ja spargelkapsas on väga sarnased oma omadustelt, siis võid väga edukalt lillkapsa retseptide järgi valmistada toite spargelkapsast ja veidi kohendades ka vastupidi.
  • Parim on kasutada neid värskena, hoida külmikus salati riiulil kilesse mässituna, selleks et vili oma ära ei kuivaks. Sobib ka külmutada.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa