Peet

ladina k: [Beta vulgaris ssp.esculenta Sal.]

  • Päritolu:Vahemeremaadelt
  • Söögipeeti kasvatatakse väga laialdaselt. Punapeedid võivad olla kas ümmargused või piklikud.
  • Maitselt on paremad juurviljad, mis ei ole liiga suured, sest siis sisaldavad nad vähem kiudaineid, on rohkem suhkrut ja mineraalsooli. Söögipeedi juurviljad sisaldavad üle 65 süsivesikuid. Mineraalsooladest sisaldab suhteliselt palju naatriumi, kaaliumi ja rauda.
  • Toiduks kasutatakse nii juurvilju,kui ka noori lehti. Peedid pesta harjaga voolava vee all, keeta, koorida ja tükeldada vastavalt toidule. Punase peedi mahl on eriti kasulik, siis on soovitatav valmistada toite toorest peedist.
  • Värskelt säilitades kärbi värskelt korjatud peedi juured ja lehed ettevaatlikult ära, jättes varre ja väikse juure, et mitte kahjustada juurvilja. Kuna vilja kahjustades võivad mahlad välja joosta ning vili oma maitse kaotada. Veel võib säilitada konserveeritult, marineeritult
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa