Kõrvits

  • ladina k:  Cucurbita pepo L.
  • rootsi k: pumpa
  • portugali k: abòbora

Päritolu: Kesk- ja Lõuna Ameerikast Euroopas hakati kõrvitsat kasvatama 16. sajandil. Kõrvitsa toiteväärtus sarnaneb lilkapsa toiteväärtusega. Kõrvitsat kasutatakse tihti dieettoitlustamises, sest ta on kergesti seeduv. Kõrvitsa sorte on väga palju. Nad erinevad valmimisaja, viljade kuju ja suuruse ning koore ja viljaliha värvuse poolest. Kollaseviljalistel sortidel on viljaliha tihedam ja aromaatsem kui roheliseviljalistel sortidel.

Kõrvitsa seemned on maitsvad ja sisaldavad rohkesti õli. Neid kasutatakse maitseainena piparkookide valmistamisel.´Kõrvitsast saab valmistada mitmesuguseid toite nagu teistestki köögiviljadest. Koori kõrvits, eelmalda pehme sisemine kude koos seemnetega ja lõika kuubikuteks või viiluta.

Kuivas ja jahedas võivad kõrvitsa viljad säilida ka järgmise suveni.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa