Mädarõigas

ladina k: [Armoracia rusticana Gaertn.]

  • Päritolu:Ida-Euroopa
  • Mädarõika juured sisaldavad sinepiõli, millest on tingitud tema terav lõhn ja maitse ning samas sisaldab ta ka rohkesti C-vitamiini (kuni 100 mg%).
  • Terava maitsega. Värskelt riivituna on väga aromaatne ja maitsev.
  • Juurt tarvitatakse riivitult lihatoitude ja kastmete lisandina, salatite maitsestamisel ja kurkide ning tomatite hapendamisel. Riivitud mädarõikaga saab maitsestada nii külmi kui ka kuumi kastmeid.
  • Puhasta juured mullast, NB! Ära pese! ning pane puhtasse suurde kilekotti, kotisuu jäta veidi avatuks. Külmas ja õhurikkas ruumis säilib mädarõigas ilusasti üle talve.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa