Makaronid

  • Makarone kasutatakse iseseisvate toitudena, kuid ka lisandina teiste toitude juurde. Paljude toitude jaoks makaronid keedetakse. Kuumale, soolaga maitsestatud veele lisatakse makaronid, spagetid või nuudlid. ½ kg makaronide kohta võta 2,5-3 liitrit vett, kuna keetmise ajal makaronide kaal suureneb 2,5-3 korda. Kuna makaronide keeduvette valgub palju toitaineid on soovitav kasutada keeduvett kasutada suppide ja kastmete valmistamiseks.
  • Keedetud makaronid loputa veega üle. Kui soovid valmistada salatit või mõnda muud külmatoitu, loputa külma veega, soojatoidu valmistamiseks, aga loputa sooja veega üle, siis ei kleepu makaronid kokku. Makarone serveeritakse või, juustu, seente, tomatipüree, köögiviljade, munade ja lihasaadustega. Või sulatatakse, juust riivitakse, seened tükeldatakse, kuumutatakse võis ja lisatakse makaronidele. Tomatipüree kuumutatakse võis, maitsestatakse ning lisatakse keedetud makaronidele enne serveerimist. Sink, vorst ja sealiha praetakse koos sibulaga, lisatakse tomatipüree, praetakse läbi ja lisatakse keedetud makaronidele. Makaroni-vormitoitude valmistamisel pannakse keedetud makaronid ettevalmistatud vormi kihiti lisanditega, nii et pealmine kiht oleks makaronid. Valatakse üle piima-munaseguga, puistatakse peale riivjuustu ja kõige peale veel väikesid võitükikesi ning küpsetatakse ahjus.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa