Spargel

  • ladina k: [Aspararacus officinalis L.]

Päritolu: Lõuna - ja Lääne Euroopast

Spargel sisaldab rikkalikult vitamiine ja mineraalsoolasid. Roheline spargel sisaldab C-vitamiini ja karotiini, mis valges sparglis puudub.

Toiduks kasutatakse spargli noori rohelisi võsusid. Pese ja nõruta spargel. Rohelist sparglit ei ole vaja koorida, valge spargel koori ja lõika ära alumine puitunud osa. Koori (alusta ülevalt)ja puitunud osa võid kasutada suppide valmistamisel. Ära lõika sparglit õhukesteks tükkideks, vaid keeda võimalikult tervelt. Spargel pane keema nõrgalt soolasesse keeva vette. Spargli toitudele võid lisada lillkapsast, porgandit, herneid või riisi.

Niiske rätiku sees jahedas kohas.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa