Bengali pipar

Päritolu: Aasia

Bengali pipart saadakse kahelt pipra liigilt [Piper longun] ja [Piper officinarium], mis kasvavad Indias, Nepaalis ja Indoneesias. Vürtsi saamiseks kuivatatakse õisikud nõrga tule kohal. Väga noorelt korjatud õisikutel pudenevad õiepungad kuivatamisel ning õisikutele jäävad palja silmaga hästi märgatavad armid. Kuigi seda tunti Euroopas juba enne 4. sajandil e.m.a. on ta tänapäeval märksa vähem levinud ja kallim kui must pipar. Peamiselt kasutavad seda anglosaksid, väga levinud on ka Kagu-Aasias, kus kasutatakse nii nagu musta pipart.

Bengali pipar on hallikaspruun, tugevalt aromaatne ja kõrvetava maitsega. Vürtsina kasutatakse õisiku 2-5 cm pikkust ja 0,5 cm jämedust rohelist telge koos sellel spiraalselt paiknevate õiepungadega. Bengali pipart tarvitatakse jahvatatult või tervelt marinaadides.

Säilitatakse kuivatatult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa