Aeglane toiduvalmistamine

 

Ehkki ingliskeelne termin slow cooking on sarnane mõistega slow food ehk aeglane toit (vt järgmine märksõna), ei lange need kaks mõistet siiski kokku.

Aeglane toiduvalmistamine on tehnoloogia, mille järgi väga pikka aega kestval, alla 100° juures toimuval kuumtöötlemisel hauduvad pehmeks ja sõna otseses mõttes suus sulavaks ka vintsked lihatükid; väga maitsvaks küpsevad aeglasel kuumusel ka herned ja oad ning köögivili.

Muidugi saab toitu aeglaselt küpsetada ka tavalises ahjus või isegi pliidil. Viimasel juhul soovitatakse hautamispott panna gaasipõleti kõrvale asetatud kahele telliskivile, mis hoiavad leegi anumast piisavalt kaugel ja temperatuuri hästi madalal.

Ei tohi aga unustada, et kui Crock-Poti omanikud võivad muretult kaheksaks tunniks kodunt lahkuda, siis gaasipliidi puhul on alati olemas teoreetiline oht gaasivoolu ajutiseks katkemiseks, mistõttu pliiti ei tohi kunagi jätta pideva järelevalveta.

inglise k: slow cooking
 

 

 

 

 

 

 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa