Uudiskiri Instagram Facebook
 
E-ained

E102 - Tartrasiin

Kasutusala:
Salatikastmed, magustoidud, jäätis, sinep, jogurtid, puuviljakonservid, marmelaad, närimiskumm, karastusjoogid, medikamentide ning vitamiinide kapslid.

Omadused:
Asovärv. Kollane või punakas värvaine.

Kõrvalmõjud:
Võimalik allergiatekitaja. Tüüpiline ülitundlikkusreaktsioon on nõgeslööve. Põhjustab ka allergilist nohu ja halvendab astmat. Eriti ohtlik astmaatikuile, kellel on ülitundlikkus aspiriini suhtes. Tekitab lastel üliaktiivsust ja käitumishäireid (ärritatus, rahutus, unehäired, keskendumis- ja õppimisraskused). Võib põhjustada allergilist purpurpuna, naha ja limaskestade ärritust, migreeni, kõhuvalu, iiveldust, nägemishäireid, liigesevalu.

PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 0

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp