E250 - Naatriumnitrit

Kasutusala:
Vorsti-, liha valmistoidud, lihakonservid, ilma selleta oleks küpse liha värvus hallikas.

Omadused:
Säilitus- ja värvaine.

Kõrvalmõjud:
Võib tekitada nõgeslöövet, soolestiku probleeme, peavalu.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Lembit 25.aug 2016 13:23
Naatriumnitritit lisatakse lihatoodetele nende parema säilivuse huvides, kuna ta on tuntud haigusetekitaja Clostridium botulinom´i hävitaja. Vanasti kui naatriumnitritit ei lisatud vorstidesse suri inimesed vorsti süües tihti botulismi.
sama siin 03.märts 2016 23:21
Vaatan pardimaksapasteeti, Nõo Lihavürst - E250 - milleks? Hea toode ära rikutud.
Camila 17.veeb 2014 04:00
I'm imrdsseep. You've really raised the bar with that.
ave 30.jaan 2013 15:43
Vaatan keedetud keele pakendit - lisatud E250 - milleks? Milleks peab sinna lisama mingit värvainet? Tootja Rakvere Lihakombinaat
1