Uudiskiri Instagram Facebook
 

ladina k: [Aspararacus officinalis L.]

  • Vahemeremaadelt pärit taimeperekond liilialiste sugukonnas. Tuntuim on harilik aspar ehk spargel, millest toiduks kasutatakse noori, mullas kasvanud võrseid. Spargel sisaldab rikkalikult vitamiine ja mineraalsoolasid. Roheline spargel sisaldab C-vitamiini ja karotiini, mis valges sparglis puudub.
  • Toiduks kasutatakse spargli noori rohelisi võsusid. Eriti head ja hõrgud on nn beebisparglid. Pese ja nõruta spargel. Rohelist sparglit ei ole vaja koorida, valge spargel koori ja lõika ära alumine puitunud osa. Koori (alusta ülevalt)ja puitunud osa võid kasutada suppide valmistamisel. Ära lõika sparglit õhukesteks tükkideks, vaid keeda võimalikult tervelt. Spargel pane keema nõrgalt soolasesse keeva vette. Serveerides lisa veidi võid. Sparglist toitudele võid lisada lillkapsast, porgandit, herneid või riisi.
  • Säilita niiske rätiku sees jahedas kohas.
PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 0

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes