Porgand

ingl.k: CARROT
ladina k: [Daucus sativus Roehling]

  • Päritolu:Vahemeremaad
  • Porgandi juurvili koosneb südamikust ja paksenenud osast, mis on kaetud koorega. Südamiku ja paksenenud osa vahel on kambiumi ring, milles toimub kasv. Kuna kasv on seesmine, lõheneb porgand sagedasti ebaühtlaste sademete tõttu. Porgandi südamik on tavaliselt heledama värvusega, puisem ja sisaldab vähem vitamiine. Põhjapoolkeral on porgand üks tähtsamaid ja maitsvamaid köögivilju.
  • Porgand on magusa maitsega ja väga maitsev ka toorelt. Porgandil on väga tähtis koht B-rühma ja E-vitamiini allikana. Porgandi suhkrusisaldus on 6-8%.
  • Pese porgandid voolava veeall harjaga, noori porgandeid ära koori. Porgandi toorsalatit on soovitatav teha õliga.
  • Porganditoitude maitsestamiseks sobib väga hästi petersell.
  • Jahedas kapis või keldris.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
issand 22.okt 2015 13:39
kui laheeee
1