Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kapsad

Hiina kapsas

ladina k: [Brassica chinensis L.]

  • Päritolu:Aasia
  • Mõlemat liiki kasutatakse hiina kapsa nime all, sest tavaliselt neil vahet ei tehta. Hiina kapsas on aedsalatit meenutav köögivili. Taime lehed on kõrged, ovaalsed, lehe ääred on lainelised või hambulised.
  • Tarvitatakse aasta läbi. Sobib hapendamiseks (Hiinlased kasutavad ka kuivatatul). Hiina kapsal eemaldatakse välimised määrdunud lehed ning kapsas pesta ja lõigata peeneks vastavalt valmistavale toidule. Vanematel hiina kapsa lehtedel on suured ja väga mahlakad leherootsud, millest võib valmistada eraldi roogasid. Eriti hinnatav on hiina kapsas toorsalatina, sest kuumutamisel lõhustub suur osa vitamiinidest. Hiina kapsas on üheaastane salatitaim. Moodustab sarnaselt lehtsalatile hõreda lehekodariku. Väga sarnane pekingi kapsale.
PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 1

KOMMENTAARID

Liis 12.sept 2015 09:25
Päriselt ka, kokkajate andmebaasis soovitatakse seda tuima asja toorelt ning salatitesse? Maitsepungad, auuu?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp