Kaaviar

Kalamarja ehk kaaviari saadakse emaselt kalalt ja seda soolatakse. Maitse on rikkalikult mereline, tekstuur kergelt krõmpsuv ja siidine.
Musta kalamarja saadakse tuuralistelt. Suurimad helehallid klaasjad marjaterad pärinevad Kaspia meres metsikult kasvavalt beluugalt.  Ossetrina on keskmise suurusega pruunika halli värvuse ja pähklise maitsega.  Servjuuga mari on kõige väiksem, aga kleepuvalt kreemjas ja tugeva maitsega.

Hea must kalamari tuleb lisaks Kaspia merele Iraanist, Prantsusmaalt ja Uruguay kasvandustest.
Põhjamaades levinud suureteraline kleepuv oranžikaspunane kalamari saadakse kas lõhelt või forellilt. Mari on hästi intensiivse kalalise maitsega.
Õrn ja väikeseteraline siiamari sobib neile, kes eelistavad vähemat soolasust.

Parima maitseelamuse saab, kui nautida kalamarja toatemperatuuril. Klassikalised lisandid on hapukoor, pliinid, hakitud sibul või murulauk.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa