Merisiilik

Merisiilik jääb nii einena kui ka meres tema okaste peale astudes elavalt meelde. Püütakse söömise eesmärgil ainult talvehooajal. Merisiiliku maitse on äärmiselt joodine ja mereline.
Siiliokkaline elukas tuleb pooleks lõigata. Toorelt süües kougitakse seest neljast kojast liha lusikaga välja. Liha meenutab mahlast austrit, küpsetatult aga vähki.
Emasel merisiilikul on oranžikat värvi mari, mis on eriti hinnatud sushi kattena. Marjad on tillukesed, kõvad ja krõmpsud ning meenutavad maitselt toorest papaiat. Järjest enam kasutavad seda menüüdes kuulsad uue köögi stiili viljelevad kokad. Maailmas parimaks hinnatud katalaani restorani El Bulli menüüs on näiteks merisiiliku ravioolid.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa