Jõevähk

Meie kohalik delikatess on homaari talupoeglik noorem vend. Enamik magusat liha paikneb sabas ja sõrgades. Hooajalist vähki tuleks nautida keetes vähiliha rohke värske tilliga maitsestatud puljongis. Vähi koorik muutub keetes rohelisest punakaks.
Looduslikku vähki jääb iga aastaga üha vähemaks. Kohalikele kasvatajatele pakub hinnakonkurentsi Hiinast või Türgist pärit soolvees keedetud külmutatud jõevähk, mille maitseomadused on kohalikust vähist palju tagasihoidlikumad, liha aga sitkem.
Vähki süüakse Skandinaavias traditsiooniliselt röstitud võisaial majoneesikastme ja värske tillioksaga. Iga-aastane vähipidu hõlmab lisaks söömingule šnapsi, head veini ja ühislaulmist.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa