Bruschetta

Eriti suure tuntuse nii siin- kui sealpool Atlandi ookeani on saavutanud bruschetta (Itaalias hääldus:  [bruˈsketta]., Inglismaal  /bruːˈskɛtə/ ja Ameerikas  /bruːˈʃɛtə/).

Suupiste valmistatakse saiast, mille viilud on küllaltki paksud ning enne katmist ahjus või grillil röstitud. Tulemuseks on mõnusalt rustikaalne ja läbinisti itaaliapärane suupiste, mille klassikaline variant vajab vaid head oliiviõli, küüslauku, tomatit ning veidi soola ja musta pipart. Väljaspool Itaaliat lisanduvad tihti veel basiilik ja mozzarella või sibul. Itaalias võib bruschettade katteks olla tomatitele lisaks ka teisi köögivilju, ube, juustu või liha.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa