Lõuna-Ameerikast pärinev Cayenne’i pipar, mida meil turustatakse peenikese punase pulbri kujul, kuulub tshillipiparde suguvõssa
Peenestatud kuivatatud punane kaunpipar on mitmeaastane madal rohttaim, mis pärineb Lõuna- Ameerikas kirdeosast. Lähedased liigid on [Capsicum fastigiatum ] ja [Capsicum baccatum]. Cayenne'i pipra viljad on 1,5 cm pikkused, heleoranzid. Jahvatatult on kahvatu oranz või hallikaskollane.
NB! Ole ettevaatlik kasutamisel !
Cayenne'i pipar on palju teravama maitsega kui punapipar ning tal on jahvatatult terav vürtsikas aroom.
Kasutatakse liha-, kala-, kana-, pasta- ja munaroogade ning vähkide maitsestamiseks. Väga sobiv ka salati- ja grillkastmetes,idamaised ,aafrika ja mehhiko toidud. Cayenne'i pipar on terava ja põletava maitsega ning seda tuleb toidule lisada ettevaatlikult. Õige doseerimise korral lisab roale pikantse maitsenüansi ja hõrgutava värvuse.
KOMMENTAARID