Cayenne'i pipar

  • ladina k: [ Capsicum frutescens ]

Lõuna-Ameerikast pärinev Cayenne’i pipar, mida meil turustatakse peenikese punase pulbri kujul, kuulub tshillipiparde suguvõssa
Peenestatud kuivatatud punane kaunpipar on mitmeaastane madal rohttaim, mis pärineb Lõuna- Ameerikas kirdeosast. Lähedased liigid on [Capsicum fastigiatum ] ja [Capsicum baccatum]. Cayenne'i pipra viljad on 1,5 cm pikkused, heleoranzid. Jahvatatult on kahvatu oranz või hallikaskollane.

NB! Ole ettevaatlik kasutamisel !

Cayenne'i pipar on palju teravama maitsega kui punapipar ning tal on jahvatatult terav vürtsikas aroom.
Kasutatakse liha-, kala-, kana-, pasta- ja munaroogade ning vähkide maitsestamiseks. Väga sobiv ka salati- ja grillkastmetes,idamaised ,aafrika ja mehhiko toidud. Cayenne'i pipar on terava ja põletava maitsega ning seda tuleb toidule lisada ettevaatlikult. Õige doseerimise korral lisab roale pikantse maitsenüansi ja hõrgutava värvuse.

 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa