Valge kollajuur

ladina k: [ Curcuma leucorrhizea ]

  • Päritolu: Aasiast Kollajuurt lisatakse toitudele äärmiselt vähe.
  • Noaotsatäis pulbrit piisab 1 kg riisi maitsestamiseks. Pilafi hulka pannakse kollajuur enne riisi lisamist kui liha, sibul ja porgand on juba hautatud 3-5 minutit enne lõpliku valmimist.
  • Valge kollajuur annab toiduainetele meeldiva kollase värvuse ja värske maitse ning pikendab nende säilimisaega.
  • Kasutatakse peamiselt kollajuure tärklise valmistamisel. Kollajuur on vürts, mida kasutatakse eelkõige Aasias. Kuulub kõikide vürtsisegude, eriti karri (curry9 ja Kesk - Aasias valmistatavate pilafisegude koostisse. India ookeani äärsetes maades on mõeldamatu et riisi juurde antavad kastmed poleks maitsestatud kollajuurega. Kesk - Aasias on kollajuur kohustuslik maitseaine pilafi juurde. Travitatakse ka toiduvärvi ja arstimina. Euroopasse ja Ameerikasse imporditakse kollajuurt põhiliselt Indiast. Inglismaal lisatakse liha- ja munatoitudele ning kastmetele. Teistes Euroopa riikides kasutatakse pagaritööstuses. Kõige enam kasutatakse toiduvärvina likööride, marinaadide või ka juustu toonimiseks ning sinepi valmistamiseks.
  • Säilitatakse kuivatatult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa