Aed-piparrohi

  • ladina k: [Satureja hortensis L]
  • inglise k: Savory
  • saksa k: Bohnenkraut, Pfefferkraut, Saturei, Kölle, Winterbergminze
  • rootsi k: Kyndel
  • soome k: Kesäkynteli

Vahemeremaadest pärit aromaatne ja maheda piprase maitsega aed-piparrohi sobib suppide ja pajaroogade maitsestamiseks, täiendades hästi aedvilja-, seene-, läätse-, kapsa-, oa-, vere- ja maksatoitude maitset.  Sobib ka juustutoitudesse (nt fondüüsse) või erinevatesse pasteetidesse.  Aroomilt meenutab piparrohi aed-liivateed, ent erinevalt tüümianist kasutatakse seda harva liharoogade maitsestamiseks. Kuna aed-piparrohu aroom pikemaajalisel kuumutamisel väheneb, siis lisa see roale 1-2 minutit enne lõplikku valmimist.
Toimib loodusliku säilitusainena.
Aed-piparrohi on antiseptilise ja ergutava toimega, kasutatakse ka köha ja bronhiidi raviks ning kõhupuhituste korral. 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa