Leeskputk

ladina k: [Levisticum officinale Koch]

  • Päritolu: Lõuna-Euroopa
  • Tugeva aroomi ja maitsega. Maitseainena kasutatakse võrseid ja kuivatatud lehti ning juurt;ravimina ainult juurt. Sobiv suppidele(eriti kartuli),praadidele,kastmetele ja köögivilja-toorsalatitele maitsestamiseks.Kuid maitsestamisega tasuks olla ettevaatlik taime tugeva maitse tõttu.
  • Leeskputk on üks põhimaitseaineid puljongikuubikutes. Kasutatakse peamiselt Kesk- ja Lõuna-Euroopas. Leeskputk meenutab lõhna poolest sellerit ning sisaldab parkaineid ja C-vitamiini. Kuivatatud juuri kasutatakse maitseainena toiduainetööstuses, värskeid lehti võib tarvitada salatites, kana- ja lambaliharoogades, aga samuti paja-, riisi-, makaroni- ja muude roogade maitsestamiseks. Itaalias Liguurias kasutatakse leeskputke koos punega tomatikastmete maitsestamiseks, sobib loomalihapuljongi, maitseäädikate ja marineeritud kurkide maitsestamiseks. Leesputke võiks kasutada ka võileibade kaunistamisel, sest see aitab paremini esile tulla juustu ja lihalõikude maitset.
  • Säilitatakse kuivatatult
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa