Majoraan

  • ladina k: [Majorana hortensis Moench]

Majoraan mõjub isu tekitavalt ja soodustab seedimist.Majoraani lehti kasutatakse nii värskelt kui ka kuivatatult peamiselt vorstidele,kuid ka liha-,kala-ja kartulitoitudele,kastmete ning salatite maitsestamiseks. Eriti hästi sobib ta kaalikatoitudele ning köögiviljade hapendamisel ja marineerimisel. Majoraani maapealsest osast valmistatakse teed.

Majoraani ehk õnneürti ehk vorstirohtu kasutatakse lamba- ja vasikaliharoogade, kartuli-, vere- ja kalaroogade maitsestamiseks ning kapsa ja hernetoitude maitselisandiks ja pitsa- ja leivataina maitsestamiseks. Majoraan sobib ka kabatshoki ja tomatite ning nt ahjus küpsetatud õunte maitsestamiseks. Majoraanil on tugev maitse, seega tuleks kasutada ettevaatlikult, muidu võib roog maitse poolest kibedaks muutuda.

Säilitatakse kuivatatult

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa