Omlett

  • inglise k: omelette või omelet
  • soome k: munakas

Klassikaline prantsuse omlett on kohev ja mahlane suupiste, mis valmib vähem kui minuti jooksul ning peab otsekohe ka lauale rändama.

Liigid. Lisanditega omletid pole nii nõudlikud, andes tegijale rohkem hõlpu ja fantaasiavabadust, sööjale aga toekama kõhutäie. Hoopis omaette klassi kuulub uhket nime royal (kuninglik) kandev munaroog, mida võib nimetada ka ahjuomletiks või munarojaaliks.

Klassikaline omlett. Omleti jaoks on vajalik laia, soovitatavalt viltuselt lõigatud otsaga puulabidake ning laugjate servadega paksupõhjaline, 20 cm põhja läbimõõduga teflonpann. Küpsetuskordade vahel on soovitatav pühkida pann köögipaberitupsuga puhtaks.

Omlett on väike. Kogemus näitab, et parim omlett valmib kahest suurest või kolmest päris väikesest munast. Suurema hulga sööjate puhul valmistage iga sööja jaoks eraldi munasegu ette valmis, kallates klopitud ja maitsestatud segu portsjonite kaupa kohvitassidesse. Pange valmis kuumas vees või kuumaveepoti kaanel soojendatud taldrikud, kausike kuuma sulavõiga ja taignapintsel.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa