Tikud

Tikud on tuletikkudega sarnanevad porgandi-, porru-, paprika- või ðampinjoniribad, mida kasutatakse kas roogade kaunistuseks või wokiroogades. See tehnika on eelmistest keerukam, nõudes kindlale käele ja väga heale noale lisaks ka kannatlikkust. Kõige tülikam on teha tuletikke ebaühtlase kujuga paprikast ja seentest, kõige lihtsam aga porrust.
 
Porganditikkude saamiseks lõika porgand kõigepealt ristisuunas 5 cm pikkusteks juppideks, need omakorda paari millimeetri paksusteks viiludeks. Lao viilud kuhja, tasanda ebaühtlased servad ja lõika kogu kuhjake vertikaalsete läbilõigete abil tikukesteks. Seenel töötle jalg ja kübar eraldi, püüdes tikkude pikkust siiski võimalikult ühesugusena hoida; jala puhul kasuta porgandi viilutamise tehnikat. Paprika lõika kauna “krookjooni” jälgides pikuti sektoriteks, vajuta need peopesaga laual võimalikult lamedaks ja lõika ristisuunas, kitsaste sektorite korral ka diagonaalselt peenikesteks ribadeks, vajadusel korrigeeri nende pikkust. Porru lõik 5 cm pikkusega juppideks ja poolita need pikisuunas; seejärel lõika pooled kokanoaga pikuti tikkudeks.

 

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa