Kastmepõhi

  • inglise k: white stock, brown stock
  • soome k: valkoinen fondi, ruskea fondi

Kastmepõhi ehk fond tähistab vedelat kontsentraati, mida saab kasutada kastmete maitsestamiseks. 

Restoranikokad kasutavad lihajääkidest, luudest, köögiviljast ja ürtidest keedetud kastmepõhju, mida keedetakse pikki tunde, vahel isegi terveid päevi, kuni nad muutuvad paksuks ja siirupitaoliseks. Valge kastmepõhi keedetakse pruunistamata, pruun aga eelnevalt pruunistatud ainetest; köögivilja-kastmepõhi aga ainult taimse algupäraga ainetest.

Kodukokal, kellele toiduvalmistamine on mitte põhi-, vaid lisatöö, puudub aeg ja võimalus ning muidugi ka motivatsioon tegelda aeganõudva kastmepõhja keetmisega. Just kodustele kastmetele täiuslikuma maitse andmiseks on lisaks senistele kuubikukujulistele maitseandjatele välja töötatud ka vedelad kastmepõhjad.  Poodides on saadaval erinevaid fonde, nii liha, kana kui köögiviljamaitselisi.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa