Konservoad

  • inglise k: canned beans, baked beans
  • soome k: säilötyt pavut, papusäilykkeet

Uba on paljudele rahvastele sama armastatud ja igapäevane toit kui meile kartul.

Väärtused. Ubade suurimateks väärtusteks on kõrge proteiinisisaldus ja nendes leiduva vähese rasva hea omadus alandada vere kolesteroolisisaldust. Uba sisaldab veel ajudele ja närvisüsteeemile äärmiselt vajalikku letsitiini, mikroelemente ja mineraalaineid, tervet hulka ainevahetust ergutavaid ensüüme, ohtrasti kiudaineid ja süsivesikuid. Oad on ka maitsvad, odavad, täidavad hästi kõhtu ning neist on võimalik valmistada mitmeid isuäratavaid roogi.

Konservoad. Esimesed konservoad ilmusid USA poodidesse 1880. aastal, kuid suurmenu järgnes alles aastal 1895, kui turustamisega hakkas tegelema tänaseks maailmakuulsuse saavutanud firma H. J. Heinz. Uskumatult kiiresti võtsid oad omaks konservatiivsuse musternäidiseks peetavad britid. Meiegi poodides leiduv küllaltki suur valik oakonserve vabastab toidutegija tundidepikkusest leotamisest-keetmisest ja aitab maitsva, toitva ja tervisliku roa nobedasti lauale saada.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa