Pähklid

  • inglise k: nuts
  • soome k: pähkinät

Pähklid on oma väidetavalt kõrge rasvasisalduse tõttu omandanud ebatervisliku ja paksuks tegeva toiduaine maine, mistõttu neid küll süüakse, kuid pahatihti süümepiinadega pooleks.

Pähklid on tervislikud. Pähklites sisalduvad rasvad on tervislikud ning muudavad organismi rasvade tasakaalu soodsas, tervisele kasulikus suunas. Pidev pähklite söömine kaitseb veresooni lupjumise eest ja aitab ennetada infarkti; eriti hinnatud on sellest vaatevinklist kreeka pähklid. Eelnev tõdemus pole naabrinaise käest kuuldud jutt ega ka pähkleid maale toovate firmade reklaam, vaid teaduslike uurimistööde tulemustena selgunud tõsiasi. Ka on pähklites kasulikke mineraale ja mikroelemente ning E- ja B-vitamiine, mille kogused eri liikide puhul muidugi varieeruvad.

Säilitamine. Pähklites sisalduvad rasvad rääsuvad toatemperatuuril valguse ja hapniku toimel. Seetõttu hoidke pähkleid külmkapis. Kui koos koorega ostetud mandlid või pähklid vajavad pesemist, laske neil pärast seda põhjalikult kuivada, kuna näiteks maapähklite ja mandlite pinnal võivad hakata arenema ohtlikult mürgised hallitusseened.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa