Uudiskiri Instagram Facebook
 
Tsitruselised

Pomerants

ladina k: [ Citrus aurantium ]

  • Päritolu:Loode - Indiast
  • Tänapäeval kasvatatakse kõigis Kagu -Aasia, Vahemeremaades, Kesk - ja Lõuna Ameerikas, Kariibimere saartel. Hea pomerantsikoor on oranzh, valge sisepinnaga, jahvatatult kollakas. Seest poolt hallikamad kooreribad ei ole head. Nendest valmistatud pulber on kreemjas.
  • Vürtsina kasutatakse täiesti küpsete viljade koort, mis lõigatakse võimalikult õhukeselt. Pomerantsikoort lisatakse pagaritoodetele (keeksid, kringlid jms.) ning magustoitudele (kissellid, vahud, kreemid). Riisile ja kohupiimale annab pomerantsikoor ilusa helekollase tooni. Kasutatakse samuti lihakastmete, kala ja linnuliha ning nende juurde antavate kastmete löhnastamiseks. Vürtsina kasutatakse ka pomerantsi lehti ja õisi, kummalgi neist on oma spetsiifiline aroom. Tavaliselt toodetakse lehtedest ja öitest essensi või eeterlikku õli, mida kasutatakse likööri, vähem kompvekitööstuses.
  • Säilitatakse kuivatatult.
PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 0

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp