Belgia köök

Belgia on äärmiselt viljakas põllu-, aedvilja- ja karjakasvatusmaa. Siin on kogu Euroopa kõrgeimad saagid, sest kliima on väga soodus kõige kasvuks. Mahedate talvede, pehmete lääne- ning edelatuulte ja rohkete sademete tõttu kasvab kõik lopsakalt. Kasvatatakse rukist, kaera, nisu, kartuleid ja paljusid aedvilju. Toitlustamise arengut on mõjutand prantsuse ja hollandi köök, kuid mõlemat on belgiapäraselt omal viisil täiustatud. Praegune belgia köök on rafineeritum, peenemaitselisem kui naabrite hollandlaste oma ning tugevam ja rikkalikum kui lõunanaabritel prantslastel. Väga palju kasutatakse salateis endiivat, roos- käharkapsast, sellerit ja shalottsibulaid. Liha ja kala hautakse või küpsetatakse sageli täidetuna või koos mitmesuguste teiste toiduainetega.
Belgia šokolaadi traditsioonid ulatuvad tagasi 19. sajandisse, kui koloniaalmaadest hakati hankima eriti kvaliteetset kakaouba. Praegu on Belgias üle 300 šokolaaditootja ja eriti populaarsed on Belgia trühvlid, piima- ja pralineešokolaadid.
Vähemalt sama kuulus on ka Belgia õlu. Belgias tegutseb üle saja pruulikoja, igal mitmed väärikad õllesordid.
Väga populaarsed on kuumad ja kohevad vahvlid, mis on jõudnud rahvusrestoranidest otse tänavale.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa