Hispaania ja Portugali köök

Hispaania ja portugali toidud koosnevad pea alati suures hulgas eri toiduainetest. Rohkesti valmistatakse ühepajatoite, millel on iseloomulik paljude lihaliikide, vorstide, kalade ja aedviljade kasutamine ühekorraga.Hispaania ja Portugali rannikul leidub palju mitmesuguseid karploomi ning kalu, mis toitudele eripärase, meil mittesaavutava maitse annavad. Põhjapoolsetel aladel kasvatatakse teravilja- nisu, otra, kaera, rukist. Lõunarajoonides kasvavad apelsinid, sidrunid, õlipuud, viinamarjad, banaanid ja teised subtroopilised viljapuud. Mägikarjamaadel kasvatatakse lambaid, peetakse ka sigu ning kasvatatakse kanu, kitsi, vähem veiseid.Kuigi osa maid kannatab kuivuse all ning vajab kunstlikku niisutamist, toodetakse mitmesuguseid toiduaineid, valmistatakse veine. Eriti kuulsad on Portugalis Duero orus toodetavad punased, valged ka kuldkollased portveinid. Tihti hautatakse liha selges veinis. Lissabon oli kaua Euroopa vürtsidega ja oma maal kasvavate maitsetaimedega

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa