Hollandi köök

Hollandlased armastavad palju ja sageli süüa. Paljudes peredes on viis kuni kuus söögikorda päevas. Põllumajandus, eriti karjandus on hästi arenenud. Piima, võid, juustu, mune ja liha toodetakse nii palju, et seda väljagi veetakse. Aedades kasvatatakse mitmesuguseid aedvilju ning meri varustab rahvast kaladega.

Toiduportsjonid on tavaliselt suured ja rikkalikud. Hollandist on pärit muna-võikastmed, piima-munasupid ja kohvil, munakollastel ja piimal põhinev ning kondenspiima meenutav magustoit Hopjesvla, lühidalt vla.
Köögivilja- ja kalatoitudele lisatakse hästi palju koort ja võid.

Toidud on valmistamisviisilt lihtsad, kuid hästi ja mitmekesiselt vürtsitatud. See on aru saadav, sest seni kui Holland suuri kolooniaid omas, saadi pipart, muskaati, nelki ja kaneeli odavalt ning hõlpsasti. Ka maitserohelist, riivitud sidrunikoort ning sidruni-, apelsini- ja teiste puuviljade mahla lisatakse paljudele toitudele.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa