Kanada köök

  • Kanada toitude valik on mitmekesine. See põhineb osalt inglise, osalt prantsuse köögil, on kohandatud Kanada looduslikele tingimustele ning toiduainete valikule.
  • Niihästi põllmajandussaaduste kui ka metsikult kasvavaid marjade valik on rikkalik ning meie omast mõneti erinev. Porgandite, herneste ja naeriste kõrval süüakse pastinaake, metsikult kasvavaid salateid, mitmesuguseid kapsaliike, spargleid ja teisi meil mitte kasvavaid aedvilju. Meilgi tuntud mustikate, jõhvikate ja maasikate valikut täiendavad seal väikesed punased saskatoonid, suured punased loganimarjad ja hapud ploomid, pohli Kanadas ei kasva.
  • Toitude magusaks tegemiseks kasutatakse melassi (pruuni siirupit), pruuni kuiva suhkrut (seda võib asendad tavalise suhkruga ja omapärasena kogu maailmas- vahtrasiirupit, mida toodetakse vahtramahlast.
  • Toite valmistakse suurte portsjonitena, paljudest toiduaineteste segatult ning mitte väga teravalt, kuid mitmekesiselt maitseainetega maitsestatult. Supid on enamasti paksud, peaegu ühepajatoidutaolised. Liha süüakse võrdlemisi palju, eriti armastatud on linnuliha. On ju kalkunit siit euroopassegi viidud.
  • Paljusid liha- ja köögiviljatoite tehakse suhkru, mee või siirupiga üle küpsetades läikivaks- glaseeritakse. Üldiselt on toitude küpsetamine väga levinud.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa