Kasahhi köök

  • Kasahhis kasvatatakse lambaid, hobuseid ja kameeleid. Seetõttu süüakse rohkesti nende loomade liha ning piima.
  • Hobusepiimast toodetakse eriliste mikroorganismide toimel kumõssi. See on eriline hapupiim, mis peale piimahappe sisaldab küllalt palju (kuni 3,5%) alkoholi. Seda juuakse õlle või kaljana. Samal viisil hapendatakse käesoleval ajal ka lehmi-, kitse- ja kaamelipiima. Viimast nimetatakse subatiks.
  • Lihast, siseelunditest ja sulatamata rasvast valmistatakse suppe, pilaffe, shashlõkke ja hautatud toite. Nii tehakse maksashashlõkki, ajades vardasse vaheldusi maksa ja sabarasva tükke. Röstimisel kastetakse toitu soola lahusega. Lihatoitude juurde antakse rohkesti sibulaid, maitserohelist, värskeid ja kuivatatud puuvilju.
  • Taignatoodetest on levinud aurus keedetud pirukad (mantid) lihakõrvisa-või teiste täidistega.
  • Pilaffidele lisatakse sageli porgandeid, õunu, aprikoose ja teisi aedvilju värskelt või kuivatatult.
  • Toite vürtsitatakse pipraga üsna tugevalt. Maitserohelist pruugitakse suppides ja lihatoitudel rikkalikult ja mitmekesiselt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa