Kirgiisi köök

  • Kirgiisi toitudes on esikohal lambaliha. Sellest valmistatakse pirukatäidiseid, keedetakse suppe, hautatakse kartuli või riisiga. Rohkesti tarvitatakse rasvasaba rasva. Mõnigal määral leiab tarbimist ka veiseliha, peamiselt suppides.
  • Tainastest on levinud mage veest, soolast ja üsna vähesest rasvainest koosnev nuudlitainataoline ja pärmitaigen. Neist vormitakse suuri või väikesi nuudleid, mida keedetult või aurutatult süüakse liha ning sibulaga. Tihti täidetakse üsna õhukeseks rullitud taigen liha- ja sibulatäidistega, praetakse rohkeses rasvas, keedetakse vees või aurus. Neid tooteis serveeritakse sageli puljongi juurde. Mõningaid pirukataignaid kergitatakse soodaga.
  • Joogid ja supid antakse lauale pokaalides, hästi kuumalt.
  • Toite maitsestatakse peamiselt musta ja punase pipraga, lisades neid mõnele toidule üsna palju- kuni 1 grammi portsjoni kohta. Maitserohelist lisatakse ainult üksikutele toitudele, üldiselt kasutatakse seda vähe.
  • Joogiks on enamasti tee, mille maitsestamiseks on mõnel juhul lisatakse soola, võid ja hapukoort.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa