Korea köök

  • Korea põllumajandus hakkas pärast Jaapani kolonoaalrõhutamisest vabanemist järsult arenema. Kasvatatakse riisi, maisi, hirssi, sojaube, kartuleid. Rasva saadakse päevalille, puuvilla-, ja seesamiseemnetest. Peetakse veiseid, sigu, kitsi ja lambaid. Aiandus on kõrgel tasemel. Rannikul on leivinud kalandus ja mereloomade püük.
  • Korea metsades kasvab zenzenn- taim, mille juur sisaldab tervistavaid sapoiniine. Seda süüäkse seal riivitud nagu meil mädarõigast, peale selle keedetakse sellest teed.
  • Seega on toiduainete valik mitmekesine. See on võrdlemisi sarnane Hiina ja Jaapani võimalustega. Põhilisteks toiduaineteks on riis, kapsad, (õieti meie kapsa taoline lehtköögivili kimzi, mida ka hapendatakse umbes samal viisil nagu meie kapsast), nuudlid ja taimeõlid. Rohkesti süüakse kalatoite ja karploomadest valmistatud tooteid.
  • Liha pannakse toitudesse võrdlemisi vähe, seejuures väikesteks tükkideks lõigatult.
  • Peaegu kõiki toite maitsestatakse küüslauguga, kastmeid paksendatakse maisijahuga või saagoga.
  • Toite serveeritakse väikestes kaussides, süüakse pulgakeste või lusikaga. Enamsti süüakse samal viisil nagu Jaapanis ja Hiinas: kaussi tõstetud toidust süüakse pulgakestega paksemad palad välja, siis juuakse vedelik üle kausi ääre.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa