Meze

Suupistete serveerimise komme on levinud ka Kreekas ja Türgis, kus väikeste hõrgutavate suupistete üldnimetuseks on meze. Väga sarnased on ka ained, millest suupisted valmistatakse – eeskätt köögivili, kala ja mereannid, oliivid, lisaks veel ka taignasse või lehtedesse mähitult küpsetatud vürtsikad täidised. Meze tuuakse lauale kõige sagedamini ootamatu külalise kostitamiseks, kusjuures  lauale kantav pole piiritletud ei serveerimise ajaga ega ka üksikute suupistete arvu, liigi või kogusega. Vajaduse korral võib meze asendada ka tervet söögikorda.

Tuntumad meze-suupisted on juustulõigud, oliivid, hummus, lihalõigud, taramasalata (dipikaste kefaalimarjast), värsked või marineeritud köögiviljad, jogurt ja kindlasti ka värsked puuviljad. Tõhusamatest roogadest võib laual näha dolmasid (vt allpool) ja mitmesuguseid vardaroogi.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa