Kuuba köök

  • Kuuba toitlustamist on mõjutanud peamiselt hispaanlased, kasutades seejuures oskuslikult suurepäraseid võimalusi, mida pakuvad Kuuba saare looduslikud ja klimaatilised tingimused.
  • Puuvilju, vürtsitaimi, oliive ja suhkrupilliroogi kasvatatakse rikkalikult. Saart ümbritsevast merest saadakse palju erinevaid liike kalu, languste ja teisi mereloomi. Rasva toodetakse mitut liiki taimedest, kuid süüakse ka võid ja searasva. Lihadest on eelistatumad sealiha, kana- ja tieste lindude liha. Seda valmistatakse peamiselr hautatult või keedetut, juure antakse kartuli asemel teravamaitselisi kastmeid, riis ja saia.
  • Toiduvalmistamine on lihtne, paljusid toiduained süüakse toorelt salatina. Oluliseks peetakse, et põhitoit oleks rikkalik ning maitsev; roogade arv menüüs ei tarvitse olla kuigi suur.
  • Jahu asemel tarvitatakse tihti aroruuti või maniokitärklist (tapiokki), küpsetatud toite süüakse võrdlemisi vähe.
  • Toite maitsestatakse rikkalikult maitsetaimedega (paprika, piparrohi, rosmariin, salvei jt.) palju lisatakse oliive ja kappreid. soola see vastu lisatakse vähe.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa