Mehhiko köök

  • Mehhiko toidud kannavad tugevat hispaania pitserit, kuigi neid on mõjustanud ka algset siin elanud indiaanlased.
  • Puuvilju ja nende saadusi tarvitatakse rikkalikult ning mitmekesiselt. Teraviljadest on esikohal mais ja nisu, tärklise allikana kasutatakse ka maniokki. Rohkesti süüakse ube ning riisi.
  • Liha valik on laialdane: toite valmistatakse nii sea-, veise-, lamba-, kodulindude kui ka hobuselihast. Mere ja jõgede ääres kasutatakse palju kala-ja teisete mereloomade liha ning teisi saadusi.
  • Toite vürtsitatakse kohalike vürtsidega väga teravalt. Eriti hinnatud on mitmesuguste vürtside segud niihästi pulbrina kui ka püdelate segudena. Viimaste põhiaineks on sageli paprikas, tomatipüree või sojakaste. Soola kasutatakse tagasihoidlikult.
  • Ühepajatoite, milles liha köögiviljadega ja maisi või kuivatatud kaunviljadega koos keedetakse, valmistatakse loendamatuis kombinatsioonides. Ühine on see, et need kõik väga palju ning mitmekesiseid aineid sisaldavad. Riis keedetakse enamasti eraldi.
  • Magustoiduna süüakse peamiselt puuvilju-  apelsine, mangosid, virsikut jt., kuid valmistatakse ka kuumutatud toite munadest, pähklitest, puuviljadest ja suhkrust. Tihti lisatakse toidule pruuni, rafineerimata suhkrut. Selle maitse erineb valgest suhkrust. Tarvitatakse ka melassi. 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa