-
Mehhiko toidud kannavad tugevat hispaania pitserit, kuigi neid on mõjustanud ka algset siin elanud indiaanlased.
-
Puuvilju ja nende saadusi tarvitatakse rikkalikult ning mitmekesiselt. Teraviljadest on esikohal mais ja nisu, tärklise allikana kasutatakse ka maniokki. Rohkesti süüakse ube ning riisi.
-
Liha valik on laialdane: toite valmistatakse nii sea-, veise-, lamba-, kodulindude kui ka hobuselihast. Mere ja jõgede ääres kasutatakse palju kala-ja teisete mereloomade liha ning teisi saadusi.
-
Toite vürtsitatakse kohalike vürtsidega väga teravalt. Eriti hinnatud on mitmesuguste vürtside segud niihästi pulbrina kui ka püdelate segudena. Viimaste põhiaineks on sageli paprikas, tomatipüree või sojakaste. Soola kasutatakse tagasihoidlikult.
-
Ühepajatoite, milles liha köögiviljadega ja maisi või kuivatatud kaunviljadega koos keedetakse, valmistatakse loendamatuis kombinatsioonides. Ühine on see, et need kõik väga palju ning mitmekesiseid aineid sisaldavad. Riis keedetakse enamasti eraldi.
-
Magustoiduna süüakse peamiselt puuvilju- apelsine, mangosid, virsikut jt., kuid valmistatakse ka kuumutatud toite munadest, pähklitest, puuviljadest ja suhkrust. Tihti lisatakse toidule pruuni, rafineerimata suhkrut. Selle maitse erineb valgest suhkrust. Tarvitatakse ka melassi.
KOMMENTAARID