Uudiskiri Instagram Facebook
 
Mehhiko

Mehhiko köök

  • Mehhiko toidud kannavad tugevat hispaania pitserit, kuigi neid on mõjustanud ka algset siin elanud indiaanlased.
  • Puuvilju ja nende saadusi tarvitatakse rikkalikult ning mitmekesiselt. Teraviljadest on esikohal mais ja nisu, tärklise allikana kasutatakse ka maniokki. Rohkesti süüakse ube ning riisi.
  • Liha valik on laialdane: toite valmistatakse nii sea-, veise-, lamba-, kodulindude kui ka hobuselihast. Mere ja jõgede ääres kasutatakse palju kala-ja teisete mereloomade liha ning teisi saadusi.
  • Toite vürtsitatakse kohalike vürtsidega väga teravalt. Eriti hinnatud on mitmesuguste vürtside segud niihästi pulbrina kui ka püdelate segudena. Viimaste põhiaineks on sageli paprikas, tomatipüree või sojakaste. Soola kasutatakse tagasihoidlikult.
  • Ühepajatoite, milles liha köögiviljadega ja maisi või kuivatatud kaunviljadega koos keedetakse, valmistatakse loendamatuis kombinatsioonides. Ühine on see, et need kõik väga palju ning mitmekesiseid aineid sisaldavad. Riis keedetakse enamasti eraldi.
  • Magustoiduna süüakse peamiselt puuvilju-  apelsine, mangosid, virsikut jt., kuid valmistatakse ka kuumutatud toite munadest, pähklitest, puuviljadest ja suhkrust. Tihti lisatakse toidule pruuni, rafineerimata suhkrut. Selle maitse erineb valgest suhkrust. Tarvitatakse ka melassi. 
PrindiSoovita sõbrale Instagram
Kommentaare 0

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Brokoli-juustusupp

Püreesupid
Brokoli-juustusupp